Smotra mladih recitatora u „Šumicama”

Posle održanih opštinskih takmičenja, na kojima je učestvovalo oko 1.560 takmičara, na gradskom takmičenju nastupiće 105 takmičara.
Share Button

Prijatelji dece Beograda i Savez kulturno-umetničkih društava Beograda organizuju 57. smotru recitatora dece i mladih iz osnovnih i srednjih škola u Beogradu.

Program će biti realizovan u nedelju, 23. aprila, od 10 do 16 časova u Ustanovi voždovački centar „Šumice” (Ustanička 125).

Posle održanih opštinskih takmičenja, na kojima je učestvovalo oko 1.560 takmičara, na gradskom takmičenju nastupiće 105 takmičara u tri kategorije i to: u kategoriji mlađih razreda (od 1. do 4. razreda), u kategoriji srednjeg uzrasta (od 5. do 8. razreda) i u kategoriji srednjih škola.

Na osnovu odluke stručnog žirija po pet najuspešnijih takmičara u svakoj od tri kategorije predstavljaće Beograd na republičkom takmičenju koje će se održati tokom maja u Valjevu.

Smotra podstiče i razvija sklonosti i sposobnosti sve, a posebno talentovane dece i mladih u scenskom govoru i umetničkom tumačenju interpretacije teksta pesme. Javno predstavljanje umetničkog dela i živa pesnička reč afirmišu ličnost dece i mladih i doprinose većem opštem nivou njihove kulture i očuvanju čistote izgovorene reči u duhu književnog govornog jezika.

Pokrovitelj programa je Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, a domaćin programa Ustanova voždovački centar „Šumice”.

Ulaz je slobodan za sve poštovaoce dečje pesničke reči.

Kategorije
Kultura

Povezani tekstovi

  • Beogradski festival poezije i knjige “Trgni se! Poezija!”, 11. po redu, počinje sutra, a program će se odvijati do 15. maja u Beogradu, Čačku i Pančevu pod sloganom “Izvan...
  • Udruženje izdavača i knjižara Srbije u saradnji sa nadležnim institucijama i ustanovama i Privrednom komorom Beograda od 21. aprila do 1. maja organizuje Peti festival knjige „Svi smo mi...
  • Poznat najširoj publici po izuzetnim filmovima, popularnim TV serijima, ali i nezaboravnim brodvejskim mjuziklima i pozorišnim predstavama, Barišnjikov je umetnik fantastične karijere, i nezaobilazno poglavlje u istoriji baletske umetnosti....
  • Radivoj Raša Popov je rođen 26. juna 1933. godine. Bio je književnik, publicista, glumac i dugogodišnju televizijski novinar, novinar – saradnik “Mokrinskih novina. Rođen je 26. juna 1933. u...