Besplatne radionice na Starom gradu: Od novinarstva do heklanja

Rok za prijavljivanje je 17. jul, a prijave se vrše putem onlajn formulara na sajtu Kancelarije za mlade Stari grad.
Share Button

Kancelarija za mlade Gradske opštine Stari grad organizovaće tokom leta radionice novinarstva, izrade nakita, kaligrafije, vajanja i heklanja za stanovnike te opštine koji imaju izmedju 15 i 30 godina.

Kako je navedeno, rok za prijavljivanje je 17. jul, a prijave se vrše putem onlajn formulara na sajtu Kancelarije za mlade Stari grad.

Polaznici će na radionici iz kreativnog pisanja i novinarstva naučiti da pišu osnovne novinarske forme – vest, izveštaj, reportažu, intervju, kao i tekstove za onlajn medije, a upoznaće se i sa osnovama istraživačkog i TV novinarstva.

Na radionici izrade nakita polaznici će imati mogućnost da nauče kako da naprave ogrlicu i narukvicu, a program kaligrafije se sastoji od teorijske i praktične edukacije učesnika o umetnosti lepog pisanja.

U saopštenju je istaknuto i da će na radionici vajanja polaznici moći da se upoznaju sa osnovama vajarstva kao disciplinom koja se, u najširem smislu, bavi definisanjem prostora.

Polaznici će se upoznati sa materijalom u kome se rad izvodi, načinom upotrebe materijala, alatkama, a dinamika će biti prilagodjena interesovanjima i strukturi prijavljenih polaznika.

Radionica heklanja prilagođena je apsolutnim početnicima i nikakvo predznanje nije potrebno, a polaznici će imati priliku da nauče osnove heklanja i čitanje šema za heklanje.

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi