Bez vode za vikend veliki broj beogradskih naselja

Veliki broj beogradskih gradskih i prigradskih naselja ostaće tokom vikenda bez vode zbog, kako se navodi, obimnih i neophodnih radova na postrojenju za proizvodnju vode u Makišu.
Share Button

Ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” sprovešće tokom narednog vikenda, 27. i 28. maja, obimne radove na postrojenju za proizvodnju vode „Makiš” u sklopu priprema za letnju sezonu.

Radovi su neophodni jer za rezultat imaju povećanje pouzdanosti i efikasnosti rada ovog postrojenja, ali i zato što godinama ništa nije rađeno na održavanju sistema i kako tokom leta kvalitet vode ne bi bio doveden u pitanje.

Iz ovog preduzeća saopštavaju da su se u odluci da radovi budu tokom jednog vikenda, a ne u fazama, rukovodili  upravo time da za vikend nema nastave u školama, kao i da potrošači budu što manje oštećeni, a da za kratko vreme bude odrađeno sve što je planirano.

Od subote u 6.00 do nedelje u 18 časova bez vode će ostati potrošači u naseljima Rušanj, Sremčica, Velika Moštanica, Nenadovac, Dražanovac, Glumčevo brdo, Stara Lipovica, Plandište, Guncati, Srednji kraj, Stražarija, Karaula, Gaj, Ravni gaj, Meljak, Baćevac, Šiljakovac, Vranić, Taraiš, Boždarevac, Veliki Borak, Leskovac, Stepojevac, Resnik i Barajevo.

Bez vode će ostati i naselja Borča, Ovča, Krnjača, Kotež, Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Toranj Avala, Pinosava i Beli Potok, kao i sela Boljevci, Progar, Jakovo, Bečmen i Petrovčić.

Od subote u podne do nedelje u podne bez vode će ostati potrošači na višim delovima Banovog brda, Žarkova, Železnika, Ceraka, Cerak vinograda, Vidikovca, Labudovog i Petlovog brda.

Tokom vikenda umanjeni pritisak vode osetiće potrošači u svim ostalim gradskim naseljima, osim na Novom Beogradu, Zemunu i u Surčinu.

Za prioritetne potrošače, škole i bolnice, biće obezbeđene cisterne, a građanima se preporučuje da obezbede potrebne količine vode.

Kategorije
ServisVesti

Diplomirani novinar bez dlake na jeziku. Nepristrasna, visprena, elokventna, ali trenutno sputana da to i iskoristi.

Povezani tekstovi