Dani korejske kulture u Beogradu

Program će se odvijati na više lokacija, a obuhvatiće koncerte, izložbe, operu, modne i kulinarske događaje, predavanja o jeziku i kulturi, politički seminar i prezntaciju popularne korejske kulture.
Share Button

Ambasada Republike Koreje organizovaće  od 20. maja do 14. juna u Beogradu i Novom Sadu “Dane korejske kulture”. Cilj programa je promocija kulture te nama daleke zemlje, ali i stvaranja jačih veza između korejskog i srpskog naroda.

Manifestacija pod sloganom „Skokni do Koreje“ ima za cilj da promoviše kulturu ove nama daleke zemlje, ali i stvaranje jačih veza između korejskog i srpskog naroda.

Program će se odvijati na više lokacija, a obuhvatiće koncerte, izložbe, operu, modne i kulinarske događaje, predavanja o jeziku i kulturi, politički seminar i prezntaciju popularne korejske kulture.

Organizator posebno izdvaja iz programa izložbu tradicionalne korejske nošnje – hanbok dizajnerke Hesun Li, koja je svoje kreacije nedavno prikazala i u muzeju Luvr u Parizu. Li će svoj rad premijerno predstaviti srpskoj publici u „Noći muzeja“, 20. maja, u UK „Parobrod“, a cela postavka biće izložena na istom mestu od 23. do 31. maja.

Izložbeni deo upotpuniće umetnički duo iz Koreje, Šinsung Bak i Kimjong Huna, koji učestvuju i u projektu „Art&Science“ Centra za promociju nauke, do 25. maja u Kulturnom centru Beograda i od 7. juna u Naučnom klubu CPN-a.

Beograđani će imati priliku da se upoznaju sa korejskom pop kulturom 28. maja u KC „Rex“ gde će od 10.00 do 22.00 biti održan program „Korea All Day Long“, a obuhvatiće K-Pop plesnu radionicu, kviz, pevanje (norebang), animacije, gledanje korejskih tv drama, takmičenje u govorništvu na korejskom jeziku.

Bend Tago, koji je već zadivio evropsku publiku na festivalima poput edinburškog, nastupiće 14. juna u Dvorani Doma sindikata na kraju manifestacije.

Za 27. maj u Manakovoj kući najavljena je degustacija korejskih specijaliteta i prezentacija „đanći“ običaja (porodična okupljanja oko hrane).

Festival „Dani korejske kulture“ organizuje Ambasada Republike Koreje u Srbiji u partnerstvu sa Korejskom fondacijom.

Ulaz na sve događaje je besplatan, ali će za neke od događaja posetioci morati da najave svoj dolazak ili preuzmu svoje besplatne ulaznice.

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi