Broj mesta u vrtićima u petak

Broj slobodnih mesta u beogradskim vrtićima biće poznat u petak, 28 aprila.
Share Button

Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu, Slavko Gak, sastao se danas s direktorima svih predškolskih ustanova u Beogradu, s kojima je razgovarao o predstojećem upisu dece u vrtiće. On je čelne ljude 17 predškolskih ustanova pozvao na efikasan, transparentan i pravedan upis dece u vrtiće u radnoj 2017/2018. godini. 

Broj slobodnih mesta u beogradskim vrtićima biće poznat u petak, 28 aprila, do kada predškolske ustanove (PU) imaju rok da se pojedinačno izjasne o broju mesta kojima raspolažu. Zahtevi mogu da se podnesu elektronskim putem i neposredno u ustanovama. 

– Naš najveći problem jeste nedovoljno mesta u vrtićima. Hajde da zajedno pokušamo da povećamo broj ovih mesta i da upis jednom ne bude traumatičan za roditelje – poručio je Gak na sastanku u zgradi Gradske uprave.

Konačan broj slobodnih mesta u vrtićima u Beogradu za radnu 2017/2018. godinu Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu će imati u petak. To je rok do kada se predškolske ustanove moraju pojedinačno izjasniti o broju slobodnih mesta sa kojima raspolažu.

Prema podacima iz januara, beogradski vrtići moći će da prime oko 7.000 mališana, od čega oko 5.000 u jaslama i oko 2.000 u vrtićima. Na listi čekanja trenutno se nalazi 8.280 mališana – 4.902 sa prioritetom i 3.378 bez prioriteta.

Prioritet pri upisu imaju deca iz društveno osetljivih grupa, deca zaposlenih roditelja i redovnih studenata, deca koja imaju status trećeg i svakog narednog deteta u primarnoj porodici i deca čija su braća ili sestre upisani u isti vrtić.

Preliminarne liste upisane dece biće istaknute 12. juna, dok će upisne komisije razmatrati žalbe roditelja do kraja tog meseca.
Kategorije
Društvo

Povezani tekstovi