Sava centar i dalje bez novog gazde

Druga faza javnog poziva odložena do simboličnog 25. maja, zainteresovani imaju vremena da potvrde zainteresovanost i iznesu svoje planove za budućnost
Share Button

Ko će ubuduće upravljati najvećim kongresnim centrom na Balkanu još uvek je nepoznato.

Došlo je do novog odlaganja druge faze javnog poziva.

To kandidatima za preuzimanje Centra Sava ostavlja rok do 25. maja da potvrde svoju zainteresovanost, kao i da predoče svoje vizije i planove za budućnost sada već oronulog zdanja Titove Jugoslavije koje je projektovano specijalno za Samit Nesvrstanih.

Prvi krug javnog poziva prošli su Delta holding s jedne strane i konzorcijum koji čine Aerodrom Nikola Tesla, Beogradski sajam i Energoprojekt s druge strane.

U konkursnu dokumentaciju je naknadno ubačen pasus u kom piše da “Grad Beograd neće snositi bilo kakvu odgovornost za eventualne troškove ili štetu bilo kom licu u slučaju da obustavi postupak u slučaju prijema samo jedne ponude”, te da će, kako javljaju pojedini mediji, “po podnošenju ponuda, biti dostavljeni nacrti ugovora o osnivanju zajedničkog privrednog društva i ugovora članova u skladu sa sadržajem podnetih ponuda, o kojima će Grad Beograd pregovarati sa kvalifikovanim partnerima pre donošenja odluke o izboru partnera”.

Kategorije
DruštvoVesti

Povezani tekstovi