Skyline Belgrade na mestu Saveznog MUP-a

Skyline Belgrade imaće 64.000 kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora, maloprodajne objekte, pijacu, podzemni parking na pet nivoa.
Skyline Belgrade - Foto: BeoInfo
Skyline Belgrade - Foto: BeoInfo
Share Button

Prema najavama gradskih vlasti, na mestu u bombardovanju SRJ porušene zgrade nekadašnjeg Saveznog MUP-a u ulici Kneza Miloša, biće sagrađen poslovno-stambeni prostor. Skyline Belgrade će se sastojati od tri kule, a njegova gradnja počeće u avgustu ili septembru ove godine. Predstavnici izraelskog investitora, kompanije AFI Europe, najavili su da će u ceo projekat uložiti 200 miliona evra, i da će on biti novi simbol Beograda. 

Skyline Belgrade imaće 64.000 kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora, maloprodajne objekte, pijacu, podzemni parking na pet nivoa, a povezivaće i Gazela park, koji će biti u njegovom sastavu, i autoput E 75. Projekat će biti izgrađen u dve faze, rekao je izvršni direktor projekta Adir El Al na konferenciji za novinare i precizirao da će prva faza trajati dve i po godine, a druga, kako je dodao, koja zavisi od tržišne situacije, biće gotova za godinu i po dana. El Al je dodao da će se graditi po pravilima zelene gradnje.

Prema rečima glavnog arhitekte projekta Amija Mura, poslovna kula će imati 28 spratova, a rezidencijalne 16-17 i 22. Pored gradnje kompleksa u Ulici kneza Miloša, park kod mosta Gazela biće preuređen u jedinstvenu zelenu oazu. El Al je rekao da je kompanija preuzela lokaciju od prethodnog vlasnika, i da je za to plaćeno 12 miliona evra. Prema njegovim rečima, u drugoj polovini godine, investitor, koji je u Srbiji od 2005. godine, otvoriće predstavništvo, čime će početi prodaja stanova i iznajmljivanje prostora.

U okviru projekta predviđena je izgradnja 34.000 kvadratnih metara stambenog prostora, 30.000 poslovnog prostora, kao i 4.000 za maloprodajni prostor.

Kategorije
Društvo

Povezani tekstovi