U subotu 30. beogradski maraton

Jubilarni 30. Beogradski maraton održaće se u subotu 22. aprila na novoj trasi.
Share Button

Jubilarni 30. Beogradski maraton održaće se u subotu, 22. aprila, na novoj trasi na kojoj će se naći i staro jezgro Zemuna, Most na Adi i prvi put neki novobeogradski bulevari, jer se u ovom delu neće trčati dva kruga već samo jedan. Organizatori maratona, beogradska policija i nadležni gradski sekretarijati su se potrudili da ove godine nađu kompromisno rešenje koje će omogućiti održavanje Beogradskog maratona, ali i da Beograđani mogu da obave aktivnosti koje su planirali za taj dan.

Beogradski maraton održaće se tradicionalno u tri discipline:

Trka zadovoljstva (5 km), start trke u 10:15 č na raskrsnici Kneza Miloša i Trga Nikole Pašića, cilj je na Terazijama.

Polumaraton (21,1 km), start trke u 10:00 č na raskrsnici Bulevara Kralja Aleksandra i Resavske, cilj je ispred hotela Moskva.

Maraton (42,195 km), start trke u 10:00 č na raskrsnici Bulevara Kralja Aleksandra i Resavske, cilj je ispred hotela Moskva.

Nagradni fond Beogradskog maratona obezbeđuje nagrade za pet prvoplasiranih učesnika maratona u ženskoj i u muškoj konkurenciji, pre čemu je za pobednika i pobednicu predviđena nagrada od 3.000 evra, uz bonuse za dobro postignuto vreme. U polumaratonu nagrade su obezbeđene za tri prvolpasirana takmičara u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

Na ovogodišnjem Beogradskom maratonu učešće je u polumaratonu potvrdio i predsednik Opštine Novi Beograd, naš proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić, koji najavljuje da mu ovo neće biti jedina beogradska trka jer će se kandidovati i za „trku“ za gradonačelnika Beograda.

Kategorije
Društvo

Povezani tekstovi