Festival knjige na Vračaru

Festival knjige „Svi smo mi čitaoci“ održaće se na prostoru između Hrama Svetog Save i Narodne biblioteke Srbije.
Share Button

Udruženje izdavača i knjižara Srbije u saradnji sa nadležnim institucijama i ustanovama i Privrednom komorom Beograda od 21. aprila do 1. maja organizuje Peti festival knjige „Svi smo mi čitaoci“, kulturni događaj koji doprinosi unapređenju i razvoju čitalaštva, namenjen širokoj publici. 

Festival knjige „Svi smo mi čitaoci“ održaće se na prostoru između Hrama Svetog Save i Narodne biblioteke Srbije. Biće otvoren od 9 do 21 h, a u ponudi će biti naslovi za sve generacije i svačiji džep, sa jedinstvenim ciljem da se knjiga približi čitaocu.

Predsednik opštine Vračar, Milan Nedeljković, na konferenciji za novinare, pomenuo je odličnu saradnju koju imaju sa Udruženjem izdavača i knjižara Srbije, navodeći da je knjiga u prvom planu, posebno na svetosavskom platou, koji se nalazi u trouglu između Hrama Svetog Save, Narodne biblioteke i Muzeja Nikole Tesle.

Osim Sajma, biće organizovan i bogat kulturno – edukativni program, a pažnja će se posvetiti i potrebi inkluzije dece sa smetnjama u razvoju kroz likovne radionice, predstave za decu, čiji ansambl čine upravo deca sa smetnjama, te dečji plesni ansambl koji je u koreografiju uvrstio i znakovni jezik.

Tokom trajanja festivala održaće se brojne promocije knjiga i autora prisutnih izlagača, kao i stručni panel na temu „Izazovi ostvarivanja i zaštite autorskih prava danas“ u amfiteatru Narodne biblioteke 29. aprila u 12 časova.

Kategorije
KulturaVesti

Diplomirani novinar bez dlake na jeziku. Nepristrasna, visprena, elokventna, ali trenutno sputana da to i iskoristi.

Povezani tekstovi