Kroz zemlju do Beograda na vodi

Doneta je odluka o budućoj trasi tunela koji će povezati Savsku i Dunavsku padinu
Share Button

Za tunel od Savskog amfiteatra i budućeg Beograda na vodi do Palilule odabrana je varijanta idejnog rešenja sa dve razvdojene tunelske cevi.

One će imati po dve saobraćajne trake i ulaze odnosno izlaze u Ulici Gavrila Principa u zoni Кameničke i Bulevaru despota Stefana kod Policijske uprave Beograda.

“Reč je o modernom tunelu koji će rešiti veliki saobraćajni problem i spojiti dva dela grada koji imaju veoma frekventan saobraćaj. Do kraja godine očekujemo usvajanje projekta da bi poslednjih meseci 2018. mogla da počne gradnja”, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Tunel će biti dužine 1,993 metra, a njegova najveća dubina biće ispod Terazija i iznosiće oko 38 metara. Ukupna širina poprečnog profila u jednoj tunelskoj cevi biće 9,56 metara sa saobraćajnim trakama širokim po 3,5 metara i pešačkim od 0,93 metra. Predviđena su i dva evakuaciona izlaza za vozila.

Ovu varijantu idejnog rešenja ponudila je projektantska kuća “Ces Cowi”, koja je na tenderu Direkcije za građevinsko zemljište dobila posao vredan 24,5 miliona dinara.

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi