Na Adi Ciganliji šampionat u kajaku i kanuu

Takmičenja se realizuju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu, Sekretarijata za privredu, Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima i Turističke organizacije Beograda.
Share Button

Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore u kajaku i kanuu sprint biće održano od 22. do 25. juna na Adi Ciganliji. Na šampionatu će učestvovati takmičari iz 38 zemalja sa oko 1.000 takmičara koji će izveslati ukupno 213 trka, od kojih čak 46 finalnih trka.

Takmičenje počinje u četvrtak kvalifikacijama u disciplinama na 1.000 metara u jutarnjem i na 500 metara u poslepodnevnom programu. Drugog dana takmičenja u prepodnevnom programu veslaće se polufinalne trke na 500 metara, dok će u poslepodnevnom programu posle polufinala na 1.000 metara biti veslane kvalifikacije na 200 metara.

Za vikend su zakazane borbe za medalje, pa se tako u subotu u prepodnevnom programu veslaju prva finala u disciplinama na 1.000 metara, dok će se u poslepodnevnom delu veslati polufinala na najkraćoj deonici. Nedelja je u potpunosti rezervisana za finala: u prepodnevnom programu veslaće se trke na 500 i 200 metara.

Ulaz na tribine regatnog centra na Adi Ciganliji je besplatan.

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi