Najavljeni protesti ispred medijskih kuća

Protesti će u narednim danima promeniti formu i postaće performansi sa ciljem da se izrazi nezadovoljstvo.
Protesti u Beogradu 2017.
Protesti u Beogradu 2017.
Share Button

Učesnici “Protesta protiv diktature” okupiće se danas ispred prostorija SANU, u Knez Mihailovoj ulici, kako bi se pridružili učesnicima Marša za nauku. odnosno radnicima u oblasti nauke, koji su nezadovoljni stanjem u toj oblasti.

“Protest protiv diktature” će u danima koji slede, promeniti formu i sa, do sada uobičajnih šetnji centralnim gradskim ulicama, preći na konkretnije akcije u izražavanju nezadovoljstva. Učesnici protesta navode da je dogovoreno je da se protest „radikalizuje“, kako bi se održala energija i entuzijazam samih učesnika, ali i privukao veći broj građana da se priključi demonstracijama.

Demonstranti će biti pozvani na blokadu Terazija, ispred zgrade tabloida Informer, gde bi se javno čitale poruke “Protesta protiv diktature”, čiji sadržaj bi ukazivao na ulogu ovog lista u kreiranju aktuelnih društvenih prilika. Na sličan način treba da se organizuju i „kampovanja“ učesnika protesta i blokade saobraćajnica ispred zgrade Radio-televizije Srbije, u Takovskoj ulici, kao i u Makedonskoj, ispred sedišta lista Politika, a postoji ideja da se sličan performans odigra i ispred zgrade Pinka.

Za nedelju, 23. aprila, zakazano je okupljanje ponovo ispred Skupštine Srbije, u 18 časova, kako bi se “Protest protiv diktature” pridružio nezadovoljnim prosvetarima i posvetio problemima u obrazovanju.

U utorak, 25. aprila, učesnici “Protesta protiv diktature” okupiće se u Hercegovačkoj ulici, u 18 časova, kako bi se priključili demonstracijama koje organizuje Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” povodom godišnjice od rušenja objekata u Savamali.

Ove vrste performansa i zadržavanja demonstranata na određenim lokacijama odigravaće se i ispred državnih institucija.

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi