Od danas na Vračaru nove usluge za osobe sa invaliditetom

Nove usluge se pružaju u okviru javnih radova koje je odobrila Nacionalna služba za zapošljavanje, na kojima su angažovana lica iz kategorije koji teže nalaze posao i osobe sa invaliditetom.
Share Button

U cilju stvaranja uslova za pristupačnost informacija osobama sa invaliditetom, Gradska opština Vračar omogućila je nove usluge građanima.

Na Infopultu u Uslužnom centru, osobe sa invaliditetom od danas će moći na jednom mestu da dobiju informacije o aktuelnim obukama i kursevima, besplatnim programima, zapošljavanju, socijalnoj zaštiti, upravnim stvarima iz nadležnosti opštine, kao i o načinima za rešavanje problema sa kojima se svakodnevno susreću osobe sa invaliditetom.

Na Infopultu biće dostupan informativni materijal o radu opštine Vračar na Brajevom pismu, a radno vreme Infopulta je utorkom i četvrtkom od 10 do 12 časova.

Usluga prevođenja na srpski znakovni jezik omogućava gluvim i nagluvim licima besplatno angažovanje gluvog relej tumača – posrednika u komunikaciji koji će prevoditi na srpski znakovni jezik u samoj opštini i po potrebi u javnim institucijama, kao što su škole, banke, pošte, MUP, Centar za socijalni rad i Poreska uprava.

On će pružati informacije gluvim i nagluvim osobama o načinima ostvarivanja njihovih prava i interesa, a prevodilac se može zakazati elektronskim putem na email infozasve@vracar.rs ili slanjem SMS poruke na 069/885-1130.

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi