Prijave za najlepšu baštu počinju danas

Beogradsko zelenilo pozvalo je sve građane srpske prestonice da se prijave za akciju "Za zeleniji Beograd" kao vlasnici najlepšeg zelenog prostora.
Share Button

Akcija „Za zeleniji Beograd” počinje danas i traje do 22. juna, saopštilo je „Zelenilo – Beograd”. Svi zaintresovani građani za učešće u ovoj akciji mogu se prijaviti u svojoj opštini ili prijavu poslati „Zelenilu” na adresu Mali kalemegdan 8, kao i na i-mejl adresu info@zelenilo.rs, sa naznakom za akciju „Za zeleniji Beograd”.

Izbor najlepših zelenih prostora u njihovom okruženju se vrši u sedam kategorija: najlepša zelena površina oko stambene zgrade gde se udruživanjem stanara prave divne zelene oaze, zatim najlepši balkon, gde svaki stanar svojim mikro prostorom istovremeno doprinosi ukupnoj lepoti zgrade, ulice pa na kraju i Grada, kao i najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata i ugostiteljskog objekta.

Na početku, takmičenje se sprovodi na nivou opština (Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica), koje biraju po troje najboljih u svih sedam kategorija. Osvajači prvih mesta sa svih deset gradskih opština učestvuju u takmičenju koje će se održati na nivou grada, a na završnoj svečanosti, koja se tradiconalno održava u prostorijama JKP „Zelenilo – Beograd” na Malom Kalemegdanu, biće proglašeni „najbolji od najboljih”. Završna svečanost održaće se sredinom jula.

 
Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi