Radionice oslikavanja i restauracije nameštaja

U toku letnjeg raspusta u Kulturnom centru „Čukarica” održaće se besplatne letnje radionice oslikavanja i restauracije nameštaja.
Share Button

Radionice su namenjene starijim osnovcima i srednjoškolcima, i realizovaće se u tri termina: od 19. do 24. juna, od 3. do 8. jula i od 7. do 12. avgusta.

Cilj radionica je kreativno usmeravanje mladih koji će kroz umetničku vizuru, tačnije, elemente scenografije, omogućiti mladima da se oprobaju u zanatu i naučiti ih kako da oplemene i restauriraju neki komad starog nameštaja.

Rad u radionicama će se odvijati u nekoliko faza: izrada modela, to jest priprema predmeta za izradu (restauraciju), predavanje o metodama i tehnikama, oslikavanje komada i predmeta, završna obrada i  završni čas. Potrebno je samo da polaznici donesu svoj pribor za likovno (tempere, četkice i paletu). Autor i voditelj radionice je Aleksandra Kovačević, diplomirani scenograf.

Kulturni centar „Čukarica” ovim radionicama pruža priliku mladima da na kreativan način provedu svoje slobodno vreme, usvajajući neka nova znanja i veštine.

Zainteresovani učenici se mogu prijaviti do 17. juna na telefon 3552-678 ili lično na prijavnici KC „Čukarica”.

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi