Radovi će ovog leta zatvoriti pola grada

Predviđen rok za završetak svih radova je sredina decembra.
Share Button

Beograd bi do kraja godine trebalo da dobije novo ruho u vidu sređenih trgova, mostova i ulica, ali će do tada Beograđani morati da se naoružaju strpljenjem zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica.

Na nekima su radovi već počeli, kao što su delovi Mije Kovačevića i Bulevara oslobođenja, te poteza od Slavije do Autokomande, a već od ponedeljka majstori bi trebalo da dođu i na Brankov most.

Najveća gužva očekuje se definitivno od nove muzičke fontane ka Veterinarskom fakultetu. Rušenje objekata na Slaviji je označilo pripremanje za rekonstrukciju, a prvi radovi će se izvoditi na tramvajskim bašticama u smeru ka Autokomandi.

Nakon njihovog sređivanja, ulica će se zatvoriti do pola, a saobraćaj će se odvijati dvosmerno desnom stranom ulice gledajući u smeru od Slavije. Za to vreme sređivaće se leva saobraćajna traka, nakon čega će se u nju prebaciti vozila a radovi će biti u desnoj traci. Radovi u levoj traci bi trebalo da traju 70 dana dok će oni u desnoj biti nešto kraći – 55 dana.

Neposredno pre završetka ovih radova krenuće se na sređivanje kružnog toka Slavija, kada će se napraviti dva dvosmerna koridora, Nemanjina – Bulevar oslobođenja i Makenzijeva – Kralja Milana. Prema planu i projektu sve bi trebalo da bude gotovo do 16. novembra.

Takođe, očekuje se i početak toliko dugo očekivanih radova na uređivanju pešačke staze na Brankovom mostu. Posao vredan 210 miliona dinara trebalo bi da bude završen u narednih šest meseci. Prvo će krenuti pripremni radovi, postavljanje gradilišta ispod mosta, kao i zaštitnih konstrukcija. Prema postojećem planu, saobraćajne trake će biti povremeno zatvarane, što znači da na ovoj izuzetno prometnoj saobraćajnici treba očekivati veće gužve.

Radovi na rekonstrukciji poteza od Bogoslovije do Vukovog spomenika uveliko su u toku, ali za sada nije bilo velikih promena u saobraćaju. Prva faza od Čarlija Čaplina do Bogoslovskog fakulteta dovela je do delimičnog preusmeravanja vozila na alternativne pravce i to od kružnog toka Bogoslovija na Severni bulevar kroz Veljka Dugoševića i Svetog Nikole dalje na Ruzveltovu.

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi