Radovi na Brankovom mostu

Obnova biciklističke staze na levoj strani Brankovog mosta počinje 15. juna, u tom periodu počeće i uređivanje Platoa Milana Mladenovića ispred Doma omladine.
Share Button

Posao za obnovu biciklističke staze na Brankovom mostu dobila je Mostogradnja, a problem u vezi sa rekonstrukcijom nastao je jer most decenijama nije održavan, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

“Kada je počela izrada projekta, pokazalo se da su oštećenja veća nego što se u prvi mah mislilo. Tako da će rekonstrukcija biti veća, a staza ne sme da se koristi jer to odluka inspekcije. Radovi na ovoj rekonstrukciji bi trebalo da budu završeni do kraja građevinske sezone”, rekao je Vesić.

On je naglasio da je u planu izgradnja više od 100 kilometara biciklističkih staza u naredne tri godine, da će se ove godine objaviti tender za javne bicikle, kao i da svaka nova ulica koja se gradi ima biciklističke staze.

“Do kraja juna, najkasnije sredinom jula počećemo i sa uređivanjem Platoa Milana Mladenovića ispred Doma omladine. To će biti mesto gde će moći da se održavaju svirke i drugi kulturni događaji za mali broj ljudi i na taj način će oživeti ovaj plato”, rekao je Vesić.

Govoreći o radovima Slaviji on je istakao da su juče završeni svi građevinski radovi, što je po utvrđenoj dinamici koju je dobio investitor za produženje roka.

“Fontana će 6. juna biti puštena u rad, trenutno se postavljaju mlaznice i ona polako ona dobija konačni izgled. Posle toga kreće da se radi Ruzveltova ulica, Bulevar oslobođenja od Slavije do Veterinarskog fakulteta i naravno sam kružni tok na Slaviji, uključujući i park ispred Narodne banke Srbije.”

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi