Radovi na garaži na Obilićevom vencu

U toku je rekonstrukcija javne garaže na Obilićevom vencu koja treba da bude puštena u rad 1. jula.
Share Button

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će rekonstruisana javna garaža imati 200 parking mesta više nego ranije što znači da će moći da se parkira čak 800 automobila.

Garaža će imati punjače za električne automobile, kao i za elektro-autobuse koji će voziti u okviru pešačke zone. Na krovu će se nalaziti solarni paneli koji će obezbeđivati energiju za garažu, urađen je novi lift, rekonstruisani toaleti i naplatne kućice, postavljen video nadzor i uveden najmoderniji sistem kontrole ulaska i izlaska iz garaže – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, građani koji žive u pešačkoj zoni imaće povlašćene cene parkiranja u garaži.

Time će centar grada dobiti duplo više parking mesta u garažama nego što se ukida na ulici. Prebacivanje vozila sa javnih površina u garaže izuzetno je važno jer se na taj način javne površine predaju pešacima i biciklistima, ali i oplemenjuju novim zelenilom. Grad će nabaviti nova elektrovozila, koja će saobraćati pešačkom zonom i koje će stanari moći da koriste. Ova vozila imaće i mesto za invalide i biće zatvorena i klimatizovana kako bi mogla da se koriste cele godine – objasnio je Vesić.

Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković istakao je da će novih 200 parking mesta koje će ponuditi građanima u garaži na Obilićevom vencu delimično rešiti nedostajući broj parking mesta u najužem centru grada.

„Parking servis” ima građevinsku dozvolu da odmah započne izgradnju podzemne garaže na Studentskom trgu, koja bi trebalo da ima 750 parking mesta – rekao je Čupković i dodao da će izgradnja te garaže u novoj pešačkoj zoni u centru grada biti veoma važna za povećanje komfora ljudi koji tu žive.

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi