Sednica Skupštine grada zakazana za četvrtak

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za 20. april, sednicu Skupštine grada, na kojoj će odbornici raspravljati o više tačaka dnevnog reda.
Share Button
Parlament glavnog grada sutra ponovo zaseda!
 
Na dnevnom redu sednice između ostalog naći će se predlozi za podizanje spomenika Juriju Aleksejeviču Gagarinu i Janjošu Hunjadiju, kao i o obrazovanju odbora za njihovo podizanje.
 
Ekologiji će biti posvećen dobar deo sednice: Razmatraće se izmene odluka o komunalnom redu, o održavanju čistoće, o prečišćavanju i distribuciji vode, o odvođenju i prečišćavanju atmosferskih i otpadnih voda na teritoriji grada Beograda, kao i o uređivanju i održavanju grobalja i sahranjivanju, uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina.
Na dnevnom redu su i odluke o pijacama, držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca, o dimničarskim uslugama, o načinu plaćanja komunalnih usluga.
 
Kada smo kod komunalnih usluga, raspravljaće se i o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, o javnoj rasveti, o komunalnoj inspekciji, kao i o postavljanju balon-hala sportske namene na teritoriji grada.
Na sednici će se raspravljati i o načinu, uslovima i kriterijumima za izbor korisnika sredstava za podršku razvoja preduzetništva koje se finansiraju iz budžeta grada, o načinu, kriterijumima i merilima za izbor programa i projekata u turizmu koji se sufinansiraju iz budžeta grada.
 
Takođe, biće promenjena osnivačka akta 28 ustanova kulture čiji je osnivač Grad Beograd, a odbornici će raspravljati i o predlogu pravila Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, kao i o predlogu rešenja o davanju saglasnosti na Statut SRC “Pionirski grad”.

Kategorije
PolitikaVesti

Diplomirani novinar bez dlake na jeziku. Nepristrasna, visprena, elokventna, ali trenutno sputana da to i iskoristi.

Povezani tekstovi