Produžava se grejna sezona

Grejna sezona u Beogradu zvanično je završena u subotu 15. aprila, ali će zbog najavljenih veoma niskih temperatura za ovo doba godine, radijatori ostati topli i narednih dana.
Share Button

Zvanično, grejna sezona počinje 15. oktobra, a završava se 15. aprila. Ipak, prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom Grada Beograda, grejanje će biti produženo. 

Beogradske elektrane zbog zahlađenja ostaju u radnom režimu i narednih sedam dana će grejati po ceo dan, izjavio je danas Petar Vasiljević iz Beogradskih elektrana.

„Imamo najavljen hladan talas narednih 10-ak dana, za očekivati je da ćemo narednih dana imati grejanje po ceo dan. Beogradske elektrane su spremne, imamo iskustva iz prethodnih sezona, očekivali smo ovo, imamo dovoljno energenata“, rekao je Vasiljević za RTS.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda kažu da će tokom nedelje biće hladno, sa temperaturama ispod proseka, pogotovu u sredu, četvrtak i petak, kada će temperature biti ispod deset stepeni.

Beograđani ovih dana nisu imali većih pritužbi na grejanje, pa se po svemu sudeći neće ponoviti situacija iz oktobra prošle godine kada “Beogradske elektrane” nisu poštovale već pomenutu gradsku odluku i na niskim temperaturama grejale stanove u periodu od 1. do 14. oktobra.

Kategorije
Servis

Povezani tekstovi

  • JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” saopštio je da će zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Čukarica danas od 06.00 do 24.00 sata umanjen pritisak i povremeni prekid...
  • Ovo povećanje je znatno veće u rubnim delovima grada nego u centralnim gradskim zonama, što ukazuje na nenamensku potrošnju vode, saopštavaju iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”. Ovo preduzeće je...
  • Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Stari grad, danas od 06:00 do 24:00 sata mogući pad pritiska osetiće potrošači na Terazijskom platou. Javno komunalno preduzeće “Beogradski vodovod...
  • Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opstini Palilula, sutra u od 8 do 18 sati bez vode će biti potrošači u naselju Ovča. Zbog planiranih radova na vodovodnoj...