Sutra kreću radovi na Slaviji

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će radovi biti završeni do 7. novembra.
Share Button

Uređenje Trga Slavija započinje sutra rušenjem nelegalnih objekata, a građani će blagovremeno biti obavešteni o novoj organizaciji saobraćaja na skveru kojim dnevno prođe 70.000 pešaka i dvostruko više vozila.

– Na samom trgu i u pravcu Bulevara oslobođenja opština Savski venac je već počela da ruši nelegalne objekte, koje niko nije dirao dvadeset godina – rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Biće uređen potpuno nov park između Ulica kralja Milutina i Slavije, preko puta Mitićeve rupe, gde će građani moći da se okupljaju i posmatraju ili fotografišu fontanu. U tom parku će biti spomenik Dimitriju Tucoviću, koji je do pre par meseci bio na Slaviji. Za vikend kreće rušenje već napuštene zgrade na uglu Slavije i Kralja Milana, prekoputa Mitićeve rupe, čime će ovaj prostor biti spreman za uređenje parka.

– Odluka da se napravi muzička fonatana doneta je 2012. godine kada su na vlasti bili ovi što danas kritikuju ovaj projekat. Slavija će biti potpuno drugačija i uređena do 7. novembra – rekao je Vesić i dodao da je primetno da postoje određene grupe koje pokušavaju da ospore sve što uradi gradska vlast, iako ovakvi projekti ne bi trebalo da budu deo politike.

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi