U Dečjem kulturnom centru besplatne letnje radionice za decu i mlade

Dečji kulturni centar Beograda i ove godine će deci i mladima, od 10 godina pa naviše, omogućiti da svoje slobodno vreme tokom letnjeg raspusta provedu smisleno i kreativno.
Share Button

Besplatne letnje radionice „Kultura slobodnog vremena” realizovaće se u Dečjem kulturnom centru Beograda od 19. juna do 29. avgusta. Pokrovitelj je Sekretarijat za sport i omladinu.

Tokom juna, jula i avgusta, na raspolaganju su kvalitetno osmišljene besplatne radionice vajanja, kaligrafije, ilustracije, stripa i animiranog filma, u kojima će razvijati svoje kreativne sposobnosti i celokupnu ličnost, a sve u cilju razvijanja likovne osetljivosti.

Cilj likovnog vaspitanja i obrazovanja je da se likovni jezik shvati i iskoristi u najširem smislu, da potpomogne razvijanju likovnih i kreativnih sposobnosti kod dece i mladih. Kompletan projekat će biti vidljiv na izložbi u septembru u Galeriji DKCB-a.

Poseban segment i novina od ove godine je „Eko safari na Ratnom ostrvu” u kome će se upoznati sa florom, faunom i turističkim potencijalom i istorijatom ovog predela od izuzetnog značaja.

Cilj ekološke avanture je da mladi shvate značaj i specifičnost biodiverziteta i upoznaju se sa zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama zbog kojih je Ratno ostrvo zaštićeno od Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Još jedan od novih programa je dramska čitaonica „Zlatna jabuka i devet paunica”, u okviru koje će deca, prateći svež i dinamičan jezik narodnog pripovedača, stvarati na sceni likove i situacije onako kako ih mašta i osećaj budu vodili kroz potragu za pravom i iskrenom ljubavlju.

Prijavljivanje je obavezno. Detaljnije o programu i terminima radionica zainteresovani se mogu informisati putem sajta www.dkcb.rs , fb stranice i telefonom na 011/3242-011.

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi