Zatvoreno šest ilegalnih domova za stare

Samo u maju, socijalna inspekcija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, zatvorila je u Beogradu šest ilegalnih domova za starija lica.
Share Button

Načelnica socijalne inspekcije Biljana Zekavica saopštila je da je zatvoreno šest domova a da je za četiri već izricana zabrana rada.  Pojedinim vlasnicima takvih objekata, rad je zabranjivan više puta.

„Svakako ćemo gledati da u promenama zakona pooštrimo kazne kako bismo pojačali pritisak na ilegalni sekttor“, navela je Zekavica.

Ističe da, osim što su ugroženi životi korisnika domova, često se preti inspektorima i oni trpe agresivno ponašanje. Zbog toga, inspekciji policija pruža asistenciju u drastičnim situacijama.

„Trudimo se da budemo korektni i profesionalni ali neprimereno ponašanje treba da bude kažnjeno“, naglasila je Zekavica.

Dodaje da se korisnik doma mora ispratiti do kraja i da se mora rešiti pitanje njegovog daljeg smeštaja.

„Često korisnik nema gde da se vrati. U tim okolnostima sprovode se svi stručni postupci, na raspolaganju su kapaciteti državnih domova“, rekla je Zekavica i istakla da nijedan posao nije ostao nezavršen.

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi