Zbog sabotaže skele, Gročane do njiva prevozi privatnik

Skele kojima se poljoprivrednici iz Ritopeka i Vinče prevoze do njiva na banatskoj strani Dunava od subote ne saobraćaju.
Share Button
Gročanske zemljoradnike ova muka, usred sezone berbe kajsija, zadesila je zbog kvara na motorima.
U jeku berbe kajsija, neko je pokvario skele u Vinči i Ritopeku i tako sprečio poljoprivrednike koji ih koriste da stignu do voćnjaka preko Dunava.

Iz Opštine Grocka su obećali da će privatni prevoznik, koga su angažovali, prevoziti ljude i mašine dok se ne poprave “Vinča” i “Crvenka”. Policija traga za nepoznatim počiniocem koji je zemljoradnicima “odsekao” put do parcela preko reke i tako im prouzrokovao štetu.

Kako je navedeno u saopštenju opštine Grocka, kvar je namerno izazvan, a prijavili su ga radnici JP „Pijace i zelenilo Grocka”. Majstori koji su brzo izašli na teren konstatovali su da je do kvara došlo zbog ubacivanja kuglica od kuglagera u oba motora skele zbog čega su oni potpuno uništeni.

– Već treći put dešava se da imamo sabotažu skela. Šteta koja je načinjena je velika, a vrednost će se znati tek posle popravke motora. Ali, uspeli smo da delimično rešimo problem. Privatni prevoznik prevoziće poljoprivrednike dok ne saniramo kvar na motorima. Osim toga, ugradićemo i video-nadzor na obe skele kako do ovakvih problema više ne bi dolazilo – kazao je Stefan Dilberović, predsednik Skupštine opštine Grocka, koji je juče obišao poljoprivrednike. Dilberović je naglasio i da je o svemu ovome obaveštena policija i da je istraga u toku.

Kategorije
Vesti

Povezani tekstovi