Mitrovo brdo kao da ne postoji

Između naselja Braće Jerković i Velikog Mokrog Luga ulice nisu čišćene od snega.
Mitrovo brdo - Foto: Novosti
Mitrovo brdo - Foto: Novosti

Naselje Mitrovo brdo, koje se nalazi između Braće Jerković i Velikog Mokrog Luga, potpuno je prekriveno snegom i ledom. Ulice i trotoari nisu čišćeni od početka zime jer se ovaj deo grada ne nalazi u nadležnosti “Beograd puta”, zaduženog za uklanjanje padavina sa saobraćajnica i delova trotoara.

Reč je o urbanom gradskom naselju, čije su ulice uglavnom uske i strme. Prekrivene su snegom i ledom, i kao takve nebezbedne su za žitelje ovog kraja. 

– Idem korak po korak i samo se nadam da neću pasti i slomiti nešto – kaže penzionerka Radica Petković (67). – Ovde smo zaboravljeni, kao da ne postojimo. Zvala sam službu, oni mi kažu: “Niste ucrtani, ne dolazimo u taj kraj, platite nekog privatno!” I to smo pokušali, ali nema ništa ni od toga.

Prema rečima nadležnih u JKP “Beograd put” održavanje javnih površina u zimskom periodu obavlja se po utvrđenom planu i programu. Za sve izmene građani bi trebalo da se obrate Direkciji za puteve ili svojoj opštini pre početka sezone, odnosno do 15. novembra.

– U delu od Braće Jerković do Ulice vojvode Vlahovića rok za čišćenje je 48 sati po prestanku padavina. Ostatak nije u programu.

Kategorije
Beograd News
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi