Počelo izmeštanje poslednje grupe migranata iz Beograda

Poslednji migranti od jutros napuštaju magacine kod glavne autobuske stanice u Beogradu i taj prostor će uskoro biti potpuno prazan.

Izmeštanje poslednje grupe migranata iz napuštenih magacina kod glavne autobuske stanice u Beogradu počelo je jutros, a Ivan Mišković iz Komesarijata za izbeglice i migracije kaže da će maloletnici bez pratnje biti smešteni u Centar za azil u Krnjači, a ostali u prihvatne centre u Obrenovcu i Sjenici.

Mišković je precizirao da će maloletnici bez pratnje biti smešteni u Centar za azil u Krnjači, dok će jedan deo migranata biti smešten u Prihvatni centar u Obrenovcu, a drugi deo u Centru za azil u Sjenici.

On je podvukao da nije bilo nikakvih problema, da su migranti prethodnih dana informisani o preseljenju i da su imali uvid u to gde su smeštajni kapaciteti i slobodni kreveti, pa su pravili liste i dobrovoljno se prijavljivali.

„Akcija je dala rezultat, da premestimo migrante odavde gde im nije mesto i uvedemo ih u sistem i pružimo sve što im po zakonu pripada“, rekao je Mišković za RTS.

On je naveo da je opredeljeno oko 1.000 mesta za sve te ljude, kako bi ušli u azilni sistem, adekvatno smešteni, i kako bi im bili obezbeđeni redovni obroci, krov nad glavom i zdravstvena nega.

Kategorije
Beograd News

Diplomirani novinar bez dlake na jeziku. Nepristrasna, visprena, elokventna, ali trenutno sputana da to i iskoristi.
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi