Penzionerska zimovanja

Za samo šesto evra, koliko iznose prinadležnosti starijih građana Vračara, u nekim afričkim zemljama se može lepo preživeti zima.
Penzioneri na odmoru ~ Foto: Internet
Penzioneri na odmoru ~ Foto: Internet

Stigao je taj dugo očekivani ledeni talas i naterao nas da pronađemo već zaboravljene kape, šalove, debele jakne i duboke čizme. Iako debeli minus nije u drugim državama čudo u februaru, Srbija je toliko napredovala da više ni zimu nema. Lepo, iz leta pređe u jesen, pa preskoči zimu, suvomrazicu i debeli sneg i odmah uđe u proleće.

Tako to ide kad se marljivo planira, strpljivo gradi koncizan plan za budućnost, prosperitet, i progres u isto vreme. Svi su zadovoljni vremenom, a niko više ne kuka ni na male plate. Čak su i penzije postale dovoljne da našim starijim sugrađanima obezbeđuju lagodno zimovanje u toplijim krajevima. Dok se mi ovde ovih nekoliko ledenih dana budemo mučili, naši zadovoljni penzioneri već se uveliko nalaze u Africi sa lastama, i tamo žive dok ne prođe zima, pa makar bila blaga.

Za samo šesto evra, koliko iznose prinadležnosti starijih građana Vračara, u nekim afričkim zemljama se može lepo preživeti zima. Sve je uključeno u troškove, hrana, prevoz, masaža, smeštaj, sunčanje i brčkanje u čistom moru. I šta sad hoće ostali penzioneri? Statistički, neki biraju raj, a neki drugi, brojniji, čekaju povišicu i cvokoću. Sigurno je da su oni srećniji i umešniji od zasluženih penzija od skoro 100 hiljada dinara uspeli sebi da obezbede čak i uštedu tokom zimovanja u Africi, pa eto, imaju razloga da na leto odu na more.

I tu će sigurno da potroše svoje teško stečene penzije po kabinetima i radnim telima nekadašnjih saveznih organa i komiteta, kao da su kod kuće. Šteta samo što od tih penzija ne sponzorišu srpski turizam, ali ko je nama ostalima radno sposobnim kriv što nismo našli vezu kod kreatora vremenskih prilika.

Krenite, dakle, na posao, marljivo radite i potrudite se da vas ne pojede neka štetočina od bolesti dok se ne penzionišete sa 65 godina. Onda letite gde god vam drago. Vidite da se može samo ako se ume. Ja nemam još mnogo da čekam, samo dvadeset godina. Već merkam u koju ću fotelju da zasednem da namičem prosek za penziju. Valjaće mi za zimovanje u Africi.

Dobro jutro!

Kategorije
Ljudi i događaji

Dejan Grujić rođen je 1969. godine u Peći, na Kosovu i Metohiji. Završio je Fakultet dramskih umetnosti, dramski odsek, smer gluma. Klasa profesora dr Vladimira Jevtovića. Na Radio Beogradu vodi emisiju "Ustanak".
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi

  • Hvala bogu pa prođoše izbori! Kako je to nekada davno opisao Nušić u „Ministarki“, izbori predstavljaju veliki stres za političare, pogotovu za njihove žene. Od njih je bolja čak...
  • Odmah da se razumemo, zapodevam svađu, džangrizav sam, unamćorisao sam se, sve mi smeta, imam utisak da su svi protiv mene, pogrešno razumem šalu, skačem kao oparen i imam...
  • Nekada je sve bilo besplatno, bar kada je u pitanju sport za mlade. Išlo se sa zadovoljstvom na besplatne sportske sekcije, a sport birao tako što smo vođeni izborom...
  • Ako slušate vesti, gledate televiziju, pratite internet portale ili čitate novine – nećete se ni ovoga jutra oraspoložiti. Mnogo vesti koje će vam pokvariti dan, jedva čeka da ih...