Smotra mladih recitatora u „Šumicama”

Posle održanih opštinskih takmičenja, na kojima je učestvovalo oko 1.560 takmičara, na gradskom takmičenju nastupiće 105 takmičara.

Prijatelji dece Beograda i Savez kulturno-umetničkih društava Beograda organizuju 57. smotru recitatora dece i mladih iz osnovnih i srednjih škola u Beogradu.

Program će biti realizovan u nedelju, 23. aprila, od 10 do 16 časova u Ustanovi voždovački centar „Šumice” (Ustanička 125).

Posle održanih opštinskih takmičenja, na kojima je učestvovalo oko 1.560 takmičara, na gradskom takmičenju nastupiće 105 takmičara u tri kategorije i to: u kategoriji mlađih razreda (od 1. do 4. razreda), u kategoriji srednjeg uzrasta (od 5. do 8. razreda) i u kategoriji srednjih škola.

Na osnovu odluke stručnog žirija po pet najuspešnijih takmičara u svakoj od tri kategorije predstavljaće Beograd na republičkom takmičenju koje će se održati tokom maja u Valjevu.

Smotra podstiče i razvija sklonosti i sposobnosti sve, a posebno talentovane dece i mladih u scenskom govoru i umetničkom tumačenju interpretacije teksta pesme. Javno predstavljanje umetničkog dela i živa pesnička reč afirmišu ličnost dece i mladih i doprinose većem opštem nivou njihove kulture i očuvanju čistote izgovorene reči u duhu književnog govornog jezika.

Pokrovitelj programa je Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, a domaćin programa Ustanova voždovački centar „Šumice”.

Ulaz je slobodan za sve poštovaoce dečje pesničke reči.

Kategorije
Kultura

Diplomirani novinar bez dlake na jeziku. Nepristrasna, visprena, elokventna, ali trenutno sputana da to i iskoristi.
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi

  • Ne možete ni pretpostaviti kakav je užas kad loš glumac govori nešto što ste napisali. Ništa vam ne može tako uništiti vjeru u sebe, potaknuti vas da se upitate...
  • Beogradski festival poezije i knjige “Trgni se! Poezija!”, 11. po redu, počinje sutra, a program će se odvijati do 15. maja u Beogradu, Čačku i Pančevu pod sloganom “Izvan...
  • Udruženje izdavača i knjižara Srbije u saradnji sa nadležnim institucijama i ustanovama i Privrednom komorom Beograda od 21. aprila do 1. maja organizuje Peti festival knjige „Svi smo mi...
  • Poznat najširoj publici po izuzetnim filmovima, popularnim TV serijima, ali i nezaboravnim brodvejskim mjuziklima i pozorišnim predstavama, Barišnjikov je umetnik fantastične karijere, i nezaobilazno poglavlje u istoriji baletske umetnosti....