Dečji dani kulture u SKC – u

U svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca Beogradu, Nišu i u još 20 gradova u Srbiji važiće veliki popusti na izdanja za mališane.

Radionice, druženja sa piscima, promocije knjiga, pozorišne predstave, popusti na izdanja za mališane čine “Dečje dane kulture” koji će se održati od 21. do 23. aprila u Studentskom kulturnom centru, sa ciljem da se deci približe knjiga i čitanje.

Kako je prošlogodišnja manifestacija naišla na sjajan odziv mališana i roditelja, izdavačka kuća Laguna i lanac knjižara Delfi organizuju još jednu manifestaciju posvećenu deci, drugu po redu. Od izuzetne je važnosti deci već u ranom uzrastu približiti knjigu, kažu organizatori. U skladu s tim Laguna objavljuje izdanja koja su dobra za podsticanje čitanja, od najmlađeg uzrasta do vrhunskih savremenih romana za decu i mlade.

Pored Zorana Penevskog, urednika izdanja za decu u Laguni i Tanje Vučković, PR Lagune, prisutnima se obratio i jedan od najvoljenijih pisaca za decu Ljubivoje Ršumović. Tom prilikom, Ršumović je rekao da bi deci trebalo posvetiti više pažnje i da nije dovoljno samo nekoliko dana izdvojiti za to, već im treba posvećivati 365 dana u godini.

“Uvek treba imati na umu da su deca strateška stvar svake nacije”, rekao je čuveni Ršum.

U knjižari u SKC-u biće organizovan raznovrstan program. “Dečji dani kulture” počeće u petak, 21. aprila u 12 časova i to tribinom pod nazivom “Mala Laguna za roditelje i vaspitače”, na kojoj će učestvovati Nataša Labović, predsednica Udruženja logopeda Srbije, kao i Robert Takarič, pedagog i pisac.

Program “Dečjih dana kulture” u knjižari Delfi u SKC-u:

Subota, 22. april:

11.30 – 12.30: Druženje sa magičnim Džinom koga u posetu dovodi kompanija Lavirint.

12.30 – 13.30: Delimo fazone sa najpopularnijim dečjim piscem Ršumom! Nagrađujemo najbolje fazone koji će biti deo serijala „Fazoni i fore“.

13.30 – 14.00: Zanimljiva modna revija agencije Select „Obuci se u knjigu“, stilizovana prema junacima iz Laguninih knjiga za decu.

14.00 – 15.00: Interaktivni igrokaz o drvenom lutku Pinokiu i njegovom ocu koji u knjižari zatiču usnulu princezu. Predstavu je organizovao Dečji kulturni centar.

15.00 – 16.00: Predstavljanje knjige za decu „Nauči da programiraš“ i portala www.bubblebee.rs. Sve što treba da znaš o skraču, logou, pajtonu, HTML-u i javaskriptu objasniće predavač Srđan Božović iz Microsofta.

16.00 – 17.00: Mali kulinari, pripremite se jer ćete imati priliku da dekorišete ukusne mafine u improvizovanoj poslastičarskoj radionici Dr. Oetker.

17.00 – 21.00: Najzabavnija Lego radionici! Priključite se takmičenju u brzom slaganju na kojem će svi završeni radovi biti nagrađeni Lego poklončićem.

Nedelja, 23. april:

12.00 – 13.00: Promocija knjige „Vesela veštica Nika“. Zabavni i smehotresni doživljaji veštice Nike i njene mačke Veki pokazaće vam da se najveća magija krije u užitku koje vam pruža činjenje dobrih dela. Očekuje vas i poklon – pisma za dobre želje!

13.00 – 14.00: Radionica lepog govora. Instruktori UMS škole radiće sa vama glumačke vežbe, brzalice…

14.00 – 15.00: Škola za vitezove Dečjeg kulturnog centra – interaktivanom programu o obrazovanju dece u vreme despota Stefana Lazarevića.

15.00 – 16.00: Promocija zabavne slikovnice „Princeza Kmeza“ uz koju će deca naučiti da nacrtaju emocije.

16.00 – 17.00: Predavanju pod nazivom „Bezbednost na internet” koje će održati Tanja Tatomirović iz Microsofta.

Do 24. aprila 2017. traje i nagradni konkurs na temu „Najčudnija knjiga na svetu“. Na njemu mogu da učestvuju deca uzrasta od 7 do 15 godina. Od najboljih radova koji budu stigli na konkurs (kratka priča do 5000 karaktera sa razmakom ili crtež do veličine A4) biće sačinjena neobična knjiga i biće predstavljena na Beogradskom sajmu knjiga u oktobru.

Kategorije
Kultura

Diplomirani novinar bez dlake na jeziku. Nepristrasna, visprena, elokventna, ali trenutno sputana da to i iskoristi.
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi

  • Ne možete ni pretpostaviti kakav je užas kad loš glumac govori nešto što ste napisali. Ništa vam ne može tako uništiti vjeru u sebe, potaknuti vas da se upitate...
  • Beogradski festival poezije i knjige “Trgni se! Poezija!”, 11. po redu, počinje sutra, a program će se odvijati do 15. maja u Beogradu, Čačku i Pančevu pod sloganom “Izvan...
  • Udruženje izdavača i knjižara Srbije u saradnji sa nadležnim institucijama i ustanovama i Privrednom komorom Beograda od 21. aprila do 1. maja organizuje Peti festival knjige „Svi smo mi...
  • Prijatelji dece Beograda i Savez kulturno-umetničkih društava Beograda organizuju 57. smotru recitatora dece i mladih iz osnovnih i srednjih škola u Beogradu. Program će biti realizovan u nedelju, 23....