Od ovoga naprednjacima neće biti dobro

Konceptualni umetnik Živko Grozdanić Gera razgovaraće sa publikom o svom performansu Alegorija o premijeru u Kulturnom centru Reks

Živko Grozdanić Gera je završio slikarstvo u Sarajevu davne 1983. godine. Od tada do danas pažljivo je gradio svoju karijeru konceptualnog umetnika. 

Pre nešto manje od godinu dana, u aprilu 2016 Gera je planirao da u Novom Sadu izvede performans “Alegorija o premijeru”. Ali, gle čuda, izvođenje je otkazano  zbog nemogućnosti da pronađe adekvatan prostor u kojem bi mogao slobodno da se izrazi, pa ga je realizovao u svom privatnom muzeju kod Vršca. Evo snimka: 

Takav rad nije mogao proći i nije prošao nezapaženo, tim pre što je, kako kaže Gera, bio namenjen prevashodno pažnji i percepciji medija.

Koncept, sadržaj i efekti umetničkog rada Živka Grozdanića “Alegorija o premijeru”, koji je izazvao burne reakcije i pre nego što je izveden 2016. godine, tema je novog “Do(Govornog)” programa Kulturnog centra Reks u Beogradu večeras, kojim se nastavlja istraživanje i diskutovanje mogućnosti nestanka fašizma, piše Seecult.

Grozdanićev rad biće tema razgovora kao primer umetnosti nastale u aktuelnom političkom i ekonomskom okruženju.

 
Kategorije
Slike
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi