“Ada mol” pravi probleme

Miniranja u okviru poslova na objektu "Ada mol" napravila problem stanarima Radničke ulice.

Žitelji dela Radničke ulice, od letos strahuju za bezbednost svojih domova. Intenzivna gradnja tržnog centra “Ada mol” u pomenutoj ulici, koja od avgusta prošle godine podrazumeva i miniranje zemljišta, napravila je pukotine na zidovima kuća, kako unutrašnjim, tako i spoljašnjim. I dok je nadležna inspekcija nemoćna, jer investitor ima sve građevinske dozvole, dotle izvođač radova negira odgovornost za problem.

Prema svedočenju oštećenih stanara, detonacije su počele početkom avgusta. Navodno, građevinci su naišli na stenski masiv na mestu nekadašnje fabrike “Minel”. Miniranje terena za temelje budućeg šoping-mola bila je jedina opcija.

– U početku su ekplozije bile nalik na topovski udar, da bi vremenom detonacije izazivale manje zemljotrese – priča nam Draško Janković iz Radničke 5H. – Kada su probijali šipove, na zidu u našoj kući pojavile su se linije. To nam je delovalo bezopasno, međutim, miniranje je prouzrokovalo pukotine. Sada se već plašimo za bezbednost.

Ugroženi sugrađani zajednički su se obratili Građevinskoj inspekciji, ali naišli su na “rampu”, jer je kompanija GTC pribavila neophodne dozvole za izgradnju velelepnog objekta.

– Izvođač radova je u redovnoj komunikaciji sa susedima. Ukoliko se desi bilo kakva šteta uzrokovana delovanjima na gradilištu, odgovorni će nadoknaditi štetu – rekli su iz GTC kompanije.

Iako GTC tvrdi da će šteta stanarima biti nadoknađena, sa njima nije sklapan nikakav ugovor kao dokaz za to. Iako se u komšiluku “šuška” da je Hram Svetog Đorđa u neposrednoj blizini na ovaj način zaštićen, kao i stambena zgrada novijeg datuma, starešina crkve je to demantovao.

Kategorije
Vesti

Diplomirani novinar bez dlake na jeziku. Nepristrasna, visprena, elokventna, ali trenutno sputana da to i iskoristi.
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi

  • Nešto pre 17 časova na Kružnom putu, u pravcu ka Resniku, došlo je do udesa tri automobila, što je izazvalo ogromnu gužvu u saobraćaju. Prema svedočenju sa lica mesta,...
  • Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” zatražila je od gradskih čelnika Beograda da odmah bude uklonjena novogodišnja rasveta. “Beograd je prethodnih pet meseci ukrašen preskupo nabavljenom rasvetom, čija je jedina svrha...
  • Pet osoba povređeno je u sudaru automobila i autobusa, koji se dogodio sinoć na uglu Takovske ulice i bulevara Kralja Aleksandra, kod Doma Narodne Skupštine, izjavila je portparolka Hitne pomoći...
  • Beograđani će u nedelju, 25. februara, u periodu od osam do 16 časova, moći u svojim lokalnim zdravstvenim ustanovama da obave preventivne oftamološke, kardiološke preglede, da urade analizu na tumor...