Bahato parkiranje u centru grada

Ko je zadužen za rešavanje ovog problema, pitanje je?
Centar Beograda - Bezistan ~ Foto: Internet
Centar Beograda - Bezistan ~ Foto: Internet

Godine prolaze, a pitanje bahatog parkiranja u centru grada nikako da bude rešeno. Na prijave se oglušavaju i “Parking servis” i komunalci. Ko je zadužen za rešavanje ovog problema, pitanje je?

Problem je najočigledniji pod kupolom Bezistana, gde prolaznici od Terazija ka Trgu Nikole Pašića jedva uspevaju da se provuku pored brojnih, mahom luksuznih i skupocenih parkiranih vozila.

– Meni kad parkiram automobil ispred zgrade na Zvezdari odmah stiže kazna, a ovi svake noći blokiraju pešački prolaz i nikom ništa – kaže sugrađanka Zorica M.

Tender za rekonstrukciju je prvi put raspisan još 2016. godine, bilo je najavljivano da će radovi početi još prošle godine, ali kako sada stoje stvari, ništa od toga.

– Parkiranje na tom prostoru nije dozvoljeno nikome sem interventnim vozila, poput vatrogasnih ili vozila Hitne pomoći, odnosno onima koji imaju posebnu dozvolu nadležnog sekretarijata. Druga motorna vozila ne smeju se parkirati u pešačkim zonama – podseća Darko Glavaš, gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju odnosa sa građanima.

U Bezistan se može ući sa Trga Nikole Pašića i iz Terazija, a sudeći po situaciji koja se zatiče na terenu veći problem stvara prva lokacija.

 Na tom mestu se i ujutru mogu videti automobili parkirani između potpornih stubova. Sam plato ovog trga nije u celosti zaštićen stubićima, što daje prostor onima koji žele da svoje “ljubimce na četiri točka” ostave baš tu.

– “Parking servis” na teren izlazi samo po nalogu policije ili inspekcije. Nažalost, lanci i stubići koji su štitili ovaj prostor iz pravca Trga Nikole Pašića su ponovo polomljeni, te radimo na tome da se uskoro postave novi – kaže Glavaš.

Pitanje divljeg parkinga nije jedini problem koji pogađa ovo mesto. Osim što je u večernjim satima prepun automobila, Bezistan je poprilično i uništen i potrebna mu je prava generalka.

Kategorije
DruštvoVesti

Diplomirani novinar bez dlake na jeziku. Nepristrasna, visprena, elokventna, ali trenutno sputana da to i iskoristi.
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi

  • Nešto pre 17 časova na Kružnom putu, u pravcu ka Resniku, došlo je do udesa tri automobila, što je izazvalo ogromnu gužvu u saobraćaju. Prema svedočenju sa lica mesta,...
  • Beograđani su ovu zimu proveli prilično mirno, bar kada su u pitanju snežne padavine i stanje u saobraćaju. Razlog za to nije spremnost komunalnih službi da se suoče sa...
  • Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” zatražila je od gradskih čelnika Beograda da odmah bude uklonjena novogodišnja rasveta. “Beograd je prethodnih pet meseci ukrašen preskupo nabavljenom rasvetom, čija je jedina svrha...
  • Pet osoba povređeno je u sudaru automobila i autobusa, koji se dogodio sinoć na uglu Takovske ulice i bulevara Kralja Aleksandra, kod Doma Narodne Skupštine, izjavila je portparolka Hitne pomoći...