Beograd “sija” već pet meseci

Postavljanje novogodišnje rasvete u Beogradu počelo je još u oktobru, a grad je u prazničnoj atmosferi od početka novembra.

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” zatražila je od gradskih čelnika Beograda da odmah bude uklonjena novogodišnja rasveta.

“Beograd je prethodnih pet meseci ukrašen preskupo nabavljenom rasvetom, čija je jedina svrha davanje našeg novca za punjenje privatnih džepova”, navodi se u saopštenju Inicijative.

Kako navode, “rasveta mesecima bode oči građanima, podsećajući ih na krađu i mahinacije koje su obeležile ceo proces tog besmislenog poduhvata”.

Inicijativa ističe i da je još ranije podnela krivičnu prijavu zbog, kako se navodi, nameštanja tendera za nabavku novogodišnje rasvete protiv Javnog preduzeća “Javno osvetljenje”, odgovornih ljudi Gradske uprave i direktora firme “Keep light”, kao i krivičnu prijavu zbog nabavke “verovatno najskuplje jelke na svetu”.

“Naš grad, pravedniji grad, za koji se mi borimo, treba da bude osvetljen radom, kreativnošću i odlukama svojih građana i građanki, a ne beskorisnom rasvetom”, dodaje se u saopštenju.

Kategorije
Vesti

Diplomirani novinar bez dlake na jeziku. Nepristrasna, visprena, elokventna, ali trenutno sputana da to i iskoristi.
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi

  • Nešto pre 17 časova na Kružnom putu, u pravcu ka Resniku, došlo je do udesa tri automobila, što je izazvalo ogromnu gužvu u saobraćaju. Prema svedočenju sa lica mesta,...
  • Pet osoba povređeno je u sudaru automobila i autobusa, koji se dogodio sinoć na uglu Takovske ulice i bulevara Kralja Aleksandra, kod Doma Narodne Skupštine, izjavila je portparolka Hitne pomoći...
  • Žitelji dela Radničke ulice, od letos strahuju za bezbednost svojih domova. Intenzivna gradnja tržnog centra “Ada mol” u pomenutoj ulici, koja od avgusta prošle godine podrazumeva i miniranje zemljišta,...
  • Beograđani će u nedelju, 25. februara, u periodu od osam do 16 časova, moći u svojim lokalnim zdravstvenim ustanovama da obave preventivne oftamološke, kardiološke preglede, da urade analizu na tumor...