Velika Moštanica bori se sa smradom

Ko je zaboravio odvodne cevi?

Stanovnici Velike Moštanice od 2010. godine bore se sa smradom otpadnih voda, jer se u njihovom naselju nalazi nezavršena kanalizaciona mreža kroz koju prolaze fekalije. Radovi su izvođeni u Ulici Živojina Tabakovića do broja 96, a zatim su cevi sprovedene prekoputa ulice, gde je ostavljen otkopan kanal, odmah pored saobraćajnice. Kada je toplije vreme meštani Velike Moštanice muku muče sa nesnosnim mirisima koji dopiru iz rupe u koju se ispuštaju fekalije.

– Ne znamo kada je gore, da li kada upeče tokom leta ili kada padaju kiše danima, jer smrad koji nakon toga počne da nas opija je nepodnošljiv – objašnjavaju stanovnici Velike Moštanice. Problem je prisutan već dugo i niko ne preduzima ništa da se sanira, plašimo se i izbijanja epidemija zbog zaraznih bolesti.

Meštani ističu da su radovi na izgradnji izvođeni u julu 2010. godine, i da su u tom periodu postavljeni i kanalizacioni priključci i šahtovi. Međutim, niko nije preduzeo ništa da se radovi sprovedu do kraja.

– Godinama se vrtimo ukrug, jer ne možemo da utvrdimo u čijoj nadležnosti je kanalizacija, pa nam na kraju ostanu vezane ruke – očajno objašnjavaju žitelji ovog dela Moštanice. Samo kada bismo utvrdili ko je zadužen, jer više ovako ne možemo da živimo.

– Za održavanje i izgradnju kanalizacione mreže u Velikoj Moštanici nije zadužena Opština – kratko su odgovorili iz GO Čukarica.

Iz preduzeća JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” ističu da kanalizacija u Velikoj Moštanici nije deo sistema beogradske kanalizacije, kao i da u njihovoj arhivi ne postoje saznanja ko je i kada gradio kanalizaciju u ovom naselju.

Kategorije
Društvo

Diplomirani novinar bez dlake na jeziku. Nepristrasna, visprena, elokventna, ali trenutno sputana da to i iskoristi.
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi