Sačekuša za gradonačelnika

Predstavnici inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" i jutros su čekali gradonačelnika Beograda na ulazu u Skupštinu grada.
Goran Vesić, Siniša Mali i Aleksandar Jovičić | Foto: Predrag Mitić
Goran Vesić, Siniša Mali i Aleksandar Jovičić | Foto: Predrag Mitić

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” jutros je ponovo blokirala ulaz u Skupštinu grada i pokušala da “dočeka” gradonačlnika Sinišu Malog zbog toga što već duže vreme izbegava medije i čiju ostavku Inicijativa traži već mesecima zbog umešanosti u rušenje objekata u Savamali u noći izmedju 24. i 25. aprila 2016. godine. 

“Policija i dalje čuva kradonačelnika. Bili, tražili i označili. Vidimo se opet”, navela je Inicijativa na Tviteru.

Nekoliko predstavnika Inicijative blokiralo je jutros oko 7.00 svečani ulaz u Skupštinu grada, tako što su sedeli na stepeništu ispred ulaza.

“Išli smo da blokiramo i drugi ulaz (iz Ulice Dragoslava Jovanovića), ali je na tom ulazu bio kordon policije”, rekao je agenciji Beta predstavnik Inicijative Andrija Stojanović.

Predstavnici Inicijative su stubove na centralnom ulazu u Skupštinu grada, kao i u gradsku upravu na Trgu Nikole Pašića, obmotali žutom trakom sa simbolima Inicijative žutom patkicom. 

Predstavnici Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” Malog su na ulazu u Skupštinu grada čekali i 6. marta, ali se ni tada nije pojavio.

U noći izmedju 24. i 25. aprila prošle godine porušene su zgrade u Hercegovačkoj ulici u Beogradu. Grupa maskiranih ljudi porušila je objeke bagerima, a presretala gradjane koji su prolazili tuda, oduzimala im telefone i maltretirala ih. Gradjani su pozivali policiju, ali ona nije reagovala.

Iz izveštaja Zaštitnika gradjana o postupanju policije te noći vidi se da je policiji naredjeno iz vrha da ne reaguje. Premijer Srbije Aleksandar Vučić nedugo po rušenju u Savamali rekao je da je za to odgovoran vrh gradske vlasti.

Bivša supruga gradonačlenika Malog, Marija Mali u intervjuu za portal KRIK izjavila je da je Mali umešan u noćno rušenje u Savamali i da je to rušenje organizovao.

Od rušenja u Savamali periodično se održavaju protesti, koje organizuje Inicijativa, a podržava više hiljada gradjana, koji traže odgovornost za rušenje u Hercegovačkoj ulici.

Za skoro godinu dana od rušenja niko nije odgovarao ni politički, ni krivično.


Izvor: Beta

Kategorije
Politika
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi

  • Parlament glavnog grada sutra ponovo zaseda!   Na dnevnom redu sednice između ostalog naći će se predlozi za podizanje spomenika Juriju Aleksejeviču Gagarinu i Janjošu Hunjadiju, kao i o obrazovanju...
  • Novi protesti na ulicama Beograda biće održani posle Uskrsa, najavljeno je na društvenim mrežama: posle deset dana šetnji pod sloganom “Protest protiv diktature”, biće napravljena pauza. Odlazeći predsednik Vlade Srbije...