Izmene u saobraćaju zbog maratona

Organizatori, beogradska policija i nadležni gradski sekretarijati potrudili su se da maraton što manje ometa kretanje po Beogradu.

Jubilarni 30. Beogradski maraton održaće se na novoj trasi, na kojoj će se naći i staro jezgro Zemuna, Most na Adi i prvi put neki novobeogradski bulevari, jer se u ovom delu neće trčati dva kruga već samo jedan. 

Tako će od ponoći do 19 časova u subotu biti zatvorene centralne gradske saobraćajnice, poput Terazija, Kralja Milana, Trga Nikole Pašića. Ulice na trasi maratona biće zatvorene od 10 do 16 sati, a u skladu sa tim biće usklađen i gradski prevoz:

– Linije 19, 21, 22, 29 i 31, od prvih jutarnjih polazaka do 19 sati saobraćaće od početnih terminusa do Slavije.

– Do Trga republike ići će linije 27E, 35 i 43 iz pravca Pančevačkog mosta, kao i linija 16 i 95.

– Sve do 16 sati od Banjice do centra, putnici će morati da koriste liniju 41A, koja ide do Admirala Geprata.

– Sa Banovog brda do centra, linije 37, 51, 52, 53, 56 i 58 će od 9 do 15 časova saobraćati do Savskog trga.

– Linija 23 će ići redovnom trasom do Takovske, a onda ulicama 27. marta, Kraljice Marije, Ruzveltovom, Mije Kovačevića, Višnjičkom i dalje ka Karaburmi.

– Izmenjena je i trasa linija 24, 26, 27 i 44, koje će voziti od Trga republike, Makedonskom, Dečanskom i Bulevarom kralja Aleksandra.

– “Sedamnaestica” će ići Ustaničkom, Auto-putem, Solunskom, Kupreškom, Krajiškom, Geteovom, Prvomajskom, Gornjogradskom, Ugrinovačkom, Novogradskom, Ulicom cara Dušana sve do Gornjeg grada.

– Vozila na liniji 18 ići će Ugrinovačkom, Rada Končara, Prvomajskom, Geteovom, Krajiškom, Kupreškom i onda redovnom trasom ka Medakoviću.

– Linija 78 će iz Zemuna ići Kupreškom, Solunskom, Auto-putem do Autokomande i dalje redovnom trasom ka Banjici.

– Izmenjena je i linija 89, pa će vozila posle Mosta na Adi ići Bulevarom vojvode Mišića, preko Gazele, Auto-putem, a onda ulicama Partizanske avijacije, Marka Čelebonovića, Dr Huga Klajna, Nedeljka Gvozdenovića, Surčinskom i Dr Ivana Ribara sve do krajnje odrednice.

– Linija 94 će, umesto Mostom na Adi, od bolnice “Dr Dragiša Mišović” saobraćati Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, Bulevarom vojvode Putnika, Gazelom i dalje ka bloku izmenjenim trasama, kao i linija 89.

– Vozila gradskog prevoza iz pravca Batajnice 704, 705, 706, 706E i 707 će voziti do Keja oslobođenja.

– Sa Bežanijske kose linije 74 i 75 će od SC “11. april” ići auto-putem do “Sava centra” i nazad.

– Linije iz pravca Surčina i Ledina upućuju se na okretnicu u Bloku 45, dok će linije 607, 612, 613 i 711 saobraćati do terminusa “Novo Bežanijsko groblje”.

– Tramvaji u centralnoj zoni voziće uz privremenu obustavu saobraćaja, a moguća je i delimična izmena trasa.

Kategorije
Servis

Diplomirani novinar bez dlake na jeziku. Nepristrasna, visprena, elokventna, ali trenutno sputana da to i iskoristi.
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi

  • Sistem daljinskog grejanja Javnog komunalnog preduzeća “Beogradske elektrane” u potpunosti je spreman za proizvodnju, distribuciju i isporuku toplotne energije svojim korisnicima i pri izuzetno niskim spoljnim temperaturama vazduha, koje...
  • Devetogodišnje dete pešak teško je povređeno u saobraćajnoj nesreći na Zvezdari, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Nesreća se dogodila sinoć u 20:20 na uglu ulica Braće Ribnikar i...
  • JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” saopštio je da će zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Čukarica danas od 06.00 do 24.00 sata umanjen pritisak i povremeni prekid...
  • Ovo povećanje je znatno veće u rubnim delovima grada nego u centralnim gradskim zonama, što ukazuje na nenamensku potrošnju vode, saopštavaju iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”. Ovo preduzeće je...