Isaija Pantić odlazi na lečenje u SAD

Šest meseci nakon objavljenog apela za pomoć novčana sredstva su obezbeđena.

Sjajne vesti nam stižu samo 6 meseci nakon što je novinar i voditelj TV Partizan, Željko Pantić, uputio apel za pomoć svom sinu Isaiji Pantiću. Sredstva su prikupljena, i mali Isaija putuje u Vašington na lečenje. Beograd.news u celosti prenosi saopštenje koje je tim povodom izdala porodica Pantić.


„Porodica Pantić od srca zahvaljuje svima koji su omogućili da u potpuno nemogućim rokovima i uslovima, za samo dva radna dana, bude prikupljeno dovoljno novca za hitnu operaciju i dijagnozu bolesti Isaije Pantića, koji boluje od retkog i neklasifikovanog zloćudnog tumora mozga. Operacija, testiranje uzorka tumora i plan daljeg lečenja na osnovu rezultata testova danas su plaćeni u celosti bolnici Children’s National u Vašingtonu u ukupnom iznosu od 126.713 $, dok će dalje lečenje i troškovi tog lečenja zavisiti od rezultata uzorka tumora koji će odmah nakon operacije biti testiran u samoj bolnici Children’s National, ali i najmodernijoj Genomic testing Fondation One laboratoriji u američkoj državi Masačusets.

Porodica Pantić želi da se zahvali hiljadama ljudi dobre volje koji su svojim donacijama, medijskom i logističkom podrškom, obezbedili da se u jako kratkom vremenu obezbedi novac za ovu hitnu operaciju, kao i Ejalu Naoru, našem prijatelju iz Ambasade države Izrael u Vašingtonu, koji je svojim angažmanom učinio mogućim ovu operaciju u bolnici Children’s National u Vašingtonu. Posebnu zahvalnost želimo da uputimo upravi, zaposlenima, kompletnom stručnom štabu i kompletnom prvom timu FK Partizan koji su zajedno sa velikim brojem bivših igrača, trenera i funkcionera FK Partizan, obezbedili blizu 50 posto ukupnog novca za Isaijinu operaciju.

Takođe, želimo da uputimo zahvalnost navijačima Partizana i gledaocima TV Partizan, navijačkom portalu Partizan.net i mnogobrojnim navijačima Partizana iz dijaspore koji su se u ogromnom broju odazvali apelu za pomoć Isaiji Pantiću, kao i igračima, stručnom štabu i upravi KK Partizan na pruženoj pomoći. Posebnu zahvalnost na prijateljskoj podršci i pomoći upućujemo Tomislavu Karadžiću, počasnom predsedniku FSS, Slaviši Kokezi, predsedniku FSS, Savi Miloševiću, potpredsedniku FSS, Draganu Obradoviću, vlasniku FK Čukarički, Marku Miškoviću i upravi FK Napredak, kao i Dan Tani, bivšem predsedniku FK Crvena zvezda, Nebojši Čoviću, predsedniku KK Crvena zvezda, Zvezdanu Terziću, generalnom direktoru FK Crvena zvezda, portalu RedStarBelgrade i svim navijačima Crvene zvezde na iskrenoj podršci u ovoj borbi za Isaijin život.

Takođe, veliku zahvalnost dugujemo upravi i roditeljima Isaijinih školskih drugova iz Isaijine škole „Ruđer Bošković“ koji su svojom raznovrsnom podrškom, na različite načine pomogli da ova nemoguća misija postane moguća. Goran Trivan, Mladen Šarčević i Branko Ružić, ministri u Vladi Republike Srbije, svako na svoj način pomogli su uspehu ove kampanje, a porodica Pantić je posebno zahvalna na nemerljivoj podršci desetina kompanija, ambasada, i drugih institucija koje su dugogodišnji partneri Danas Conference Center i koje su finansijski i logistički značajno podržali i omogućili uspeh ove kampanje.

Porodica Pantić od srca zahvaljuje svima koji su bili deo ove velike pobede, koja ne bi bila moguća bez podrške naših velikih prijatelja i promotera, Vlade Divca, Predraga Mijatovića, Luke Modrića, Bogdana Bogdanovića i Miroslava Đukića, kao i neumornog višednevnog rada Miloša Vazure, generalnog direktora FK Partizan i Dragana Štulića, generalnog menadžera Obrazovnog sistema „Ruđer Bošković“na organizaciji skupljanja pomoći za Isaiju. Nakon prijema svih podataka o uplati, porodica Pantić će objaviti spisak svih donatora na portalu Danas.TV dok posebnu zahvalnost dugujemo osoblju filijale Banke Intesa u Ustaničkoj 69 u Beogradu, na krajnje profesionalnoj i ljudskoj podršci u brzoj i efikasnoj realizaciji svih procedura i povlašćenog kursa za zamenu različitih moneta u dolare kao monetu plaćanja operacije za Isaiju. Nakon današnje uplate novca, započeta je procedura zakazivanja datuma operacije u bolnici Children’s National u Vašingtonu, koja je planirana za kraj februara, a o tačnom datumu operacije, javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Hvala od srca svima!!!

Porodica Pantić.

Kategorije
Sport
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi

  • Nakon što je posle preokreta Partizan u Lučanima slavio pobedu rezultatom 1:2, u emisiji “Pregled kola” na televiziji Arena sport oglasio se sekretar sudijske komisije Igor Radojičić , povodom...
  • Četiri meča bila su dovoljna našem proslavljenom treneru da podigne Barselonu i donese joj trofej Kupa Kralja, i to protiv večitog rivala Real Madrida. Preporođena Barselona je pod dirigentskom palicom...
  • Ovogodišnji All Star meč organizovan je u nešto drugačijem formatu. Umesto dosadašnjih ekipa Istočne i Zapadne konferencije nastupile su ekipe pod nazivima “Team Lebron” i “Team Stephen Curry”. U...
  • Košarkaši Partizana su sa 81:75 potpuno zasluženo pobedili favorizovanu Crvenu zvezdu u finalu kupa Radivoja Koraća. Partizan je od samog starta imao bolji pristup finalnoj utakmici, i kako je...