Vozači, oprez: Presretači od noćas na motorima

Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo celodnevnu kontrolu saobraćaja pod nazivom Spid maraton
Od ponoći policija najavljuje dvadestčetvoročasovnu akciju “Spid maraton”, gde će se u naseljenim mestima, ali i na putevima brzina meriti radarima.
 
Kako se navodi na sajtu RTS, specijalna brigada na motocikilma – presretačima bez policijskih obeležja će uočavati prekršioce i sprovoditi ih do prve patrole gde će biti sankcionisani.
 
Posebna pažnja biće usmerena na motocikliste.
 
Vozači motocikala, najavljuju u policiji, neće više moći od gradskih ulica da prave trkačke staze. Motori-presretači mogu da razviju brzinu i do 300 kilometara na čas, pa, kako tvrde u MUP-u, lako će stati na put bahatim vozačima.

Boban Milinković iz Saobraćajne policije navodi da su motocikli-presretači bez obeležja, ali da su snabdeveni zvučnim i svetlosnim signalima u skladu sa zakonom.

– Oni će uočavati prekršaje i nesavesne vozače dovoditi do patrola koje će ih sankcionsati – objašnjava Milinković.

Razlog za ovakav rigorozan vid kontrole je to što je od početka godine na našim drumovima život izgubilo 11 motociklista. Godišnje pogine oko 50, a povređenih je deset puta više, ističu u MUP-u.

– Podaci govore da čak 30 odsto motociklista vozi bez vozačke dozvole određene kategorije, čak 11 odsto njih je pod dejstvom alkohola, a preko 50 odsto poginulih mlađi su od 30 godina – ističe Aleksandar Radenković iz Saobraćajne policije.

Pored kontrole motociklista, motori-presretači MUP-a, kontrolisaće i upotrebu mobilnih telefona tokom vožnje kao i nevezivanje pojaseva i na prednjim i na zadnjim sedištima.

U MUP-u kažu da će posebno biti na udaru roditelji koji nebezbedno voze decu.

 
Kategorije
HronikaVesti
beogradnews @ facebook
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi

  • Nešto pre 17 časova na Kružnom putu, u pravcu ka Resniku, došlo je do udesa tri automobila, što je izazvalo ogromnu gužvu u saobraćaju. Prema svedočenju sa lica mesta,...
  • Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” zatražila je od gradskih čelnika Beograda da odmah bude uklonjena novogodišnja rasveta. “Beograd je prethodnih pet meseci ukrašen preskupo nabavljenom rasvetom, čija je jedina svrha...
  • Pet osoba povređeno je u sudaru automobila i autobusa, koji se dogodio sinoć na uglu Takovske ulice i bulevara Kralja Aleksandra, kod Doma Narodne Skupštine, izjavila je portparolka Hitne pomoći...
  • Žitelji dela Radničke ulice, od letos strahuju za bezbednost svojih domova. Intenzivna gradnja tržnog centra “Ada mol” u pomenutoj ulici, koja od avgusta prošle godine podrazumeva i miniranje zemljišta,...