Deset najlepših glumica u svetu

Ako se vaša omiljena glumica ne nalazi u Top 10, neka vam je za utehu podatak da je Šarliz Teron 12, Emilija Klark (Igra prestola) 25, Skarlet Johanson 34...
Iako je mnogima (pa i vlasniku ovog portala, ali i potpisniku ovih redova) najlepša glumica bila, jeste i biće, Monika Beluči (ok, ne samo glumica), specijalizovani portal za filmsku industriju IMDB (Internet Movie Data Base) je napravio svoj izbor. Iznenadićete se. Evo deset najlepših po izboru IMDB. Da ne idemo na čitavu listu koja nosi 101 mesto. 

 

1. Natali Portman (V kao Vendeta) 

Rođena je kao Natali Heršlag 9. juna 1981. u Jerusalimu, u Izraelu. Ona je jedino dete doktora Avnera Heršlaga, i Šeli Stivens, američke umetnice iz Sinsinatija koja je danas agent svoje kćerke. 
 
 

2. Evanđelina Lili  (Izgubljeni) 

Rođena je u Fort Saskačevanu u Alberti, 1979, a otkrili su je agenti modne agencije Ford na ulicama Kelouna, u Britanskoj Kolumbiji. Najpre je gradila karijeru modela, čime je plaćala studiranje. 
 

3. Kira Najtli (Igra Kodova) 

Rođena je u Ričmondu, jugozapadnom predgrađu Londona 26. marta 1985. Njen otac je engleski glumac Vil Najtli, a majka škotska glumica i scenarista Šarman Mekdonald. 
 

4. Eva Grin (Kasino Rojal 007)

 
Francuska glumica je rođena 6. jula 1980 u Parizu, u Francuskoj. Otac joj je zubar Valter Grin koji se 1966. pojavio u jednom filmu. Majka joj je Marlen Žober, glumica koja se okrenula pisanju.
 

5. Olga Kirilenko (Zrno utehe 007)

Ukrajinska glumica u početku je delila neugledni mali stan sa svojim rođacima, da bi za samo nekoliko godina postala partner Danijelu Krejgu u filmu o Bondu. Rođena je 14. novembra 1979. 
 
 

6. Liv Tajler (Gospodar prstenova)

Rođena u Njujorku, kćerka frontmena benda Aerosmit, Stivena Tajlera i Bebe Bjuel, nekadašnjeg modela i Plejboj zečice. Odrasla je misleći da je njen otac rok zvezda i producent Tod Rundgren. 
 

7. Sara Gejdon (Drakula) 

Rođena u Torontu, u Kanadi. Majka je bila nastavnik, a otac psiholog. Odrasla u odličnu glumicu uz punu podršku porodice: roditelji i stariji brat Džejms prosto su se utrkivali u tome. 
 

8. Zoi Saldana (Avatar) 

Rođena je 19. juna 1978 u Pejšaku, Nju Džersi. Njen otac je Dominikanac, a majka Portorikanka. Odrasla je u Kvinsu, u Njujorku i Dominikanskoj republici, ali se vratila u Holivud. 
 

9. Morena Bakarin (Houmlend) 

Ova brazilska glumica rođena je u Rio de Žaneiru iz veze glumice Vere Sete i novinara Fernanda Bakarina. Preselila se u Njujork sa 10 godina, a na prestižnom Džulijardu je završila glumu. 
 

10. Ivona Stahovski (Dekster) 

Rođena je i odrasla u Australiji. Njeni roditelji su poljski emigratni. Na Univerzitetu za modernu umetnost u Zapadnom Sidneju diplomirala je glumu 2003 i odmah počela karijeru uspesima. 
 
Ako se vaša omiljena glumica ne nalazi u Top 10, neka vam je za utehu podatak da je Šarliz Teron 12, Emilija Klark (Igra prestola) 25, Skarlet Johanson 34, Anđelina Džoli 54, a za njom Penelopi Kruz, dok je Kejt Vinslet 72. Ni ovo nije dovoljno? Pa, evo: Mila Jovović je 76, dok je Hale Beri 79. Selma Hajek je 92. A Monike? Eh… Monike nema na listi. A nema ni Eme Votson, kojoj smo poklonili naslovnu fotografiju za tekst. 
 
Nije baš neka lista, zar ne? 
 
Kategorije
Foto
beogradnews @ facebook
Facebook Pagelike Widget
BeoGraDNEWS PARTNERI

Povezani tekstovi

  • Monica Anna Maria Bellucci rođena je 30. septembra 1964. godine u italijanskom gradiću Citta’ di Castello. Karijeru je počela kao model, da bi kasnije počela da se bavi filmom....